• Ligasponsorer

Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep
Tisdag Tis 29 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Onsdag Ons 7 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Maj Maj
Tisdag Tis 11 Maj Maj
Tisdag Tis 18 Maj Maj
Torsdag Tor 3 Juni Jun
Tisdag Tis 8 Juni Jun
Tisdag Tis 15 Juni Jun
Tisdag Tis 22 Juni Jun
Tisdag Tis 29 Juni Jun
Tisdag Tis 6 Juli Jul
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Torsdag Tor 12 Augusti Aug
Tisdag Tis 17 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug

Ligastarten uppskjuten till juli

15 maj 2020 10:00
Kim Nilsson i masvästen
Klubbnytt

På grund av rådande omständigheter har ESS beslutat att skjuta på premiären av Bauhaus-ligan till början på juli.


På grund av rådande omständigheter har ESS beslutat att skjuta på premiären av Bauhaus-ligan till början på juli.

Nedan hittar du pressmeddelandet från ESS i sin helhet.

Pressmeddelande den 15:e maj 2020

Inga speedwaymatcher i BAUHAUS-ligan under juni månad

De svenska elitklubbarnas samarbetsorganisation Elitspeedway Sverige (ESS) har tillsammans med förbundet Svemo tidigare presenterat fem olika startalternativ för ligan i juni månad. Utifrån dagens situation runt Coronapandemin stryks nu samtliga dessa alternativ. ”Det är inte rimligt att serien kan starta under juni med hänsyn till dagens myndighetsbegräsningar och därför väljer vi att stryka dessa datum och istället förbereda oss på en start i juli”, säger ESS vice ordförande och medieansvariga Mikael Holmstrand.

Under våren har ett flertal olika scenario om start av BAUHAUS-ligan kommunicerats. Efterhand som myndigheternas restriktioner kvarstår är det inte längre relevant att planera för en start i juni. Utan de intäkter som publiken tillför klubbarna kan säsongen inte genomföras och många sponsorsamarbeten bygger också på att människor bereds tillgång till arenorna.

”Vi är fortsatt optimistiska till att kunna genomföra serien i år om än med senare start. Exakt hur den ska se ut är för tidigt att uttala sig om givet alla frågetecken just nu kring resor, karantäner och publika event, men när detta klarnar kommer vi ganska snabbt kunna vara igång”, säger Holmstrand. ”Vi hoppas och tror också att myndigheterna snart måste börja differentiera restriktionerna. Det är inte rimligt att du kan vara 1000-tals besökare samtidigt t.ex. i ett köpcentrum inomhus samtidigt som du inte kan bedriva ett idrottsevenemang på enorma ytor utomhus med samma antal deltagande människor”, fortsätter Holmstrand.

Europas länder börjar nu förbereda sig för att öppna upp sakta efter månader av nedstängning. Hur det påverkar möjligheten att resa och därmed också tillgången på förare för de svenska klubbarna är än så länge oklart. Genom att redan nu besluta att inte starta verksamheten under juni skapas tid för att få mer klarhet i hur förutsättningarna ser ut den dagen serien kan starta. Dialogen med Svemo förs löpande och alla inblandade är fast beslutna om att göra vad som krävs för att verksamheten ska kunna komma igång så snart möjligheten finns.

”Efterhand som restriktionerna i Sverige och övriga Europa lättar kommer vi att se över vår verksamhet för att få tillstånd att starta. Vi tittar också på hur övriga idrotter agerar och likt fotbollsallsvenskans olika åtgärder kan vi t.ex. snabbt anpassa våra arenor för att kunna ta emot vår ordinarie publik på ett tryggt och säkert sätt.” avslutar Mikael Holmstrand.

För mer information, kontakta: Mikael Holmstrand, vice ordförande ESS, 0706-92 51 30