Gästbok

Kolla in rykten och övergångar på vår Silly Season-sida och glöm inte att tipsa i formuläret så kanske vi tar med just ditt ”rykte”.

Viktigt för er som läser och skriver i gästboken

Kommentarer förhandsgranskas inte av Gasarna SK och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Skriv ett inlägg

 
 
 
 
 
 
 
Vi välkomnar gärna frågeställningar, funderingar och diskussioner så länge skribenten inte gör några påhopp eller kränkningar.

Alla IP-nummer sparas och skulle någon göra ett övertramp kommer denna person nekas tillträde till hemsidan.

Vi vill alla att denna gästbok ska leva vidare. Se till att det blir så.
tambling tambling skrev den 22 september, 2017 den 17:10:
Jag skiter egentligen i Doyle, jag ville bara se en jämn match som neutral åskådare. Numera åker jag bara till Vetlanda när de möter Lejonen eller kör slutspel. Doyle kände nog att Rospiggarna hade en hopplös uppgift framför sig. Smederna kommer också få storstryk i Vetlanda. De enda som kör om i Vetlanda är hemmaförarna. De få gånger som bortalaget är först i heaten så har de enorma problem att hålla hemmaförarna bakom sig i 4 varv. Allt som oftast får de stoppsladd i 2:a eller 4:e böj.
Sveno Sveno skrev den 22 september, 2017 den 16:56:
Bysen. Kassören sover säkert inte så gott numera.
De flesta klubbar brukar gärna skylla sina minussiffror på att de inte gick till slutspel, i Vetlanda får man skylla, i alla fall en del av sina minussiffror, på att man gick till slutspel.
Metanix Metanix skrev den 22 september, 2017 den 16:40:
Däri kanske skillnaden ligger igår.
Hampel tog sig i kragen och radade upp treor efter sitt nollheat.

Om inte alla gör jobbet i ett lag tappar de andra sugen också.
Det spreds sig väl en negativ trend i Piggarna bland förarna medans Vetlandaförarna red på en gemensam framgångsvåg.
tambling tambling skrev den 22 september, 2017 den 16:37:
Jag satt på tredje raden precis före start och mål. Såg klockan stå på 0 när Doyle drar tillbaka sin hoj. Han såg oinspirerad ut hela kvällen. Och då tänker jag på när han står vid tejpen och hans körning. Han körde bara 3 heat och strulade bort 3. Ser ingen vinkling av mig mot Doyle där, bara ren fakta.
Odiskutabelt Odiskutabelt skrev den 22 september, 2017 den 16:34:
Rospigg.

Du tycker tydligen att det inte är okej att ha synpunkter på Vetlandas bana ?
Men i ditt inlägg sammanfattar du hela problematiken själv, på ett alldeles utmärkt sätt ! (Troligen utan att veta om det själv) 😉

Du skriver: "Bara se Hampels första heat när han blir distanserad av Thorsell och Andreas för att sedan slå Andreas med en raka i sitt andra heat där han tar starten."

Se där !
Det är just det som är problemet, och som har debatterats ganska livligt, både nu och tidigare.
Att underlaget varierar från bana till bana, och även är olika beroende på vädret har väl inte med den nu aktuella diskussionen att göra. Dessutom är det väl i grunden bra att det är så, det gör ju att man kan ha en liten fördel av hemmabana, och det blir lite variation för förarna att bemästra, naturligtvis även i Vetlanda.

MEN, det är den typ av speedway det blir på banorna som diskuteras ! Det underhållningsvärde som presteras ! Där är väl de flesta trots allt ganska eniga om att Vetlanda ligger i botten ? Inte minst visar publiksiffrorna i Vetlanda på det.

Ett lag som:
-Oftast ligger i toppen av serien.
-Har erkänt duktiga förare.
-Har framgångar av toppklass sedan lång tid tillbaka.
-Har många "lokal"-derbyn varje säsong.
-Har många klubbar runt om sig med speedwayintresserade människor att tillgå, när "deras" lag har bortamatch.
Ska inte behöva vara bland de sämsta i publikligan.
Metanix Metanix skrev den 22 september, 2017 den 16:26:
Det ligger nog något i det THJ säger.

Segermarginalen beror nog på intällningen i lagen / förarna.

Vetlanda fokuserade på starterna och så var det inte mer med det.

Det är klart förarna prioriterar och med taskigare ekonomi i ES så är det ju inte underligt om Ekstra liga och GP har högre prioriteringsordning och går före för vissa förare.

Det är alltid viktigt att man har förare som har högsta tjing för klubben.

Där har ju Vetlanda också haft en fördel av att det är många förare som just uttryckt en vilja att köra för dem.
Den tappade man lite i fjol men nu är man tebax på banan igen.

Vet inte om man är så hård mot piggarnas förare men tittar man i Piggarnas heatchema från igår så ser det verkligen skralt ut i poängskörden på alla positioner.

Vetlandas topp Zmarszlik kör in tre ggr så många Points som Piggarnas stjärna Doyle.

Man kan ju nästan tro att Piggarnas förare var rädda för banan.
Men under rådande förhållande borde segermarginalen kanske varit mellan 6-8 poäng normalt sett.

Själv trodde jag ju att Vetlanda skulle få tufft att försvara sina poäng när banpersonalen fick preparera en bana anpassat efter vädrets makter i stället för efter eget huvud.
Rospigg Rospigg skrev den 22 september, 2017 den 16:25:
Tambling - du vrider en hel del på sanningen. Var fler än du som såg matchen igår, att doyle drar tillbaka cykeln är för att start gubben sa till han (antagligen dommaren som sa till start gubben) problemet var när han drog tillbaka cykeln så gick klockan ner på 0. Sluta ljuga, det kunde hänt vem din helst. Bartoz gjorde lika något heat innan, men då sa start gubben till när de var någon minut kvar på klockan. (Se reprisen av matchen om du inte tror mig)
Och t/t som jag sa tidigare så rykte doyle och både doyle och poleken gick in i tejpen. Menar du att även polaken vill bli utesluten? Har du sätt någon tävling i år där doyle inte har en varning eller uteslutning för att vara lite för het vid tejpen? Doyle måste ha något slags rekord i att att bli lite nervig vid tejpen och händer varje match, även i GP. (Hade uteslutning där med förs GP tävlingen)
Vad som hände i nomineringshandlingar vet jag inte, men det är nog det ända jag kan hålla med dig om och det var i så fal väldigt svagt om han inte åkte ut.
Att prata om att han finåkte bakom hampel och bartoz är som att säga att hampel finåkte bakom Andreas och Thorsell i heat 3. Om du nu såg matchen igår så borde även du kunnat se att de var inte enkelt att ta sig förbi. Tycker doyle gjorde ett ganska bra försök på bartoz, men kom ut lite för långt och fick allt sprutten på sig.
Doyle tog 5 poäng i Vetlanda föra året ska dock sägas så det kanske inte är hans bästa bana, var även svajig där tidigare i år. Det du pratar om att han kör dåligt över allt, det är nog sant, dock har han inte varit strålande i GP heller under en tid som även Morgan Andersson var inne på. Han körde bra i föra GP tävlingen, men innan det trots att han tagit sig till finaler så har han inte tagit några högre poäng. Kan de vara den nya trimmaren som inte får till hans motorer helt?

Kan du inte bara köpa att man har inte alltid en bra kväll. var ju inte så att tex hampel var strålande i Hallstavik senast. Men så är det, ibland funkar det inte. Doyle har nog bara tagit under 10 poäng runt fyra gånger sedan han kom till piggarna och två gånger har varit i Vetlanda, igår och föra året då han tog 5 poäng.

Förstår inte varför några försöker vrida på sanningen här inne.
Ger upp nu, folk bara kastar skit till höger och vänster. Sista jag skriver här inne.
Bysen Bysen skrev den 22 september, 2017 den 15:51:
Hur mår kassören i Vetlanda inför utbetalningen av drygt 100 inkörda poäng i semin, 1818 åskådare innebär ett snitt på ca 100 kr per person efter frikort mm. Sen tillkommer ett antal övriga kostnader, detta innebär att man inte får in mer än max hälften av kostnaderna.Sen blir det säkert ett liknande scenario i finalen. Hur detta ekonomiska spel kommer att sluta är mer spännande än hur finalen kommer att sluta för det vet vi ju redan. Tror att Smederna kommer att bjuda mycket bättre motstånd men då krävs en hemmaseger med minst 15 p annars är det kört!🙌🎉
tambling tambling skrev den 22 september, 2017 den 15:23:
Var i Vetlanda igår. Det var så tydligt med Jason Doyle. Han har bara en sak i huvet nu och det är att vinna VM. Kör dåligt i England, Polen och Sverige. Ville inte gå i närkamp igår för att riskera något. Finåkte bakom Hampel i ett heat, bakom Zmarzlik i ett annat. Sist i första heatet. Drog bak cykeln när tiden var nere på noll, utesluten. TT i ett heat och gav fan i att komma ut i nomineringsheatet. Hade räckt för mig och aldrig mer vilja se han i mitt lag.
Rospigg Rospigg skrev den 22 september, 2017 den 15:12:
Ni som klagar hela tiden här inne om Vetlandasbana, kanske skulle ni titta på hockey eller något om ni vill ha lika förhållanden var man än kommer. Inget Vetlanda ska behöva be om ursäkt för.

Metanix - Tycker du är lite hård nu. Precis som i Hallstavik för en vecka sedan så tog Vetlanda nästan alla starter (Vetlanda var mycket starkare från start), igår var det lite tungt när man hamna i sprutten när man kommer efter och Rospiggarna kunde kanske inte jaga som de gjorde i Hallstavik senast. Bara se Hampels första heat när han blir distanserad av Thorsell och Andreas för att sedan slå Andreas med en raka i sitt andra heat där han tar starten.
Vetlanda var mycket bättre, dvs dom kommer ta mer poäng om dom kör bättre och de andra laget kommer köra sämre....ganska logiskt! Tycker fricke och Andreas såg okey ut, var mest starterna som var ojämna på dom. Porsing och tror arnio kanske du inte kan kräva så mycket mer av. Timo och doyle behöver mer poäng självklart. (För att vinna hade även fricke, aj och Thorsell, porsing och Treo behövt fler poäng, men som sagt Vetlanda är starkare och det är ingen slump att de tog hem segern i elitserien).
Och som jag sagt tidigare, siffrorna drog ju iväg dels av otur och dels av skador. Hade nog kanske blivit runt 10-14poängs vinst annars, vilket nog var något sånt de flesta trodde på förhand. (Mellan 8-16 är ungefär det folk skrivit på förhand).
Metanix Metanix skrev den 22 september, 2017 den 14:35:
Häng inte Doyle!

Hela laget var kasst förutom Thorsell som stod upp.....

Jacob körde in tio pinnar sedan var det inte en kotte i laget som körde in mer än 5 poäng ( Porsing ).
2, 3 eller 4 poäng på gubbarna bär inte så mycket frukt i en slutspelsmatch.

Hur bra bana hade de behövt😗
Till ölhävarn Till ölhävarn skrev den 22 september, 2017 den 14:21:
Du behöver inte bry dig om vilken division Vetlanda ligger i nästa år, TV sänder inte alls nästa år! Ytterligare ett exemplar av en bitter supporter...
linköpings-janne linköpings-janne skrev den 22 september, 2017 den 13:12:
Ang diskussioner om Vetlandas bana.

Intressant att läsa i denna gästbok att det finns så många som verkar anse att det är ”allas rättigheter” att se på finspeedway på tisdagar på tv (ofta på efterfrågad gratis fulstream så att speedwayklubbarna inte får några pengar). Det vore väl bättre om alla ni lägger ert engagemang i era egna klubbar och dess framgång. Men jag misstänker att många av de negativa skribenterna sällan besöker en speedwayarena live utan förväntar sig gratisunderhållning på stream.
Metanix Metanix skrev den 22 september, 2017 den 13:10:
En förare i endera laget sa mellan raderna att de stora siffrorna kanske berodde på förarnas inställning i respektive lag som körde semifinalen.
Om någon borde ha känsla för hur det var så kan man ju inte komma verkligheten närmare än att vara förare i matchen...

Hampel är svajjig.
Eller rättare sagt på sitt underlag kör han gudabenådat.
På ett underlag som inte passar honom kör han rätt så mediokert och efter skadeuppehållet så har skillnaden mellan topp och flopp blivit ännu större.

Hampel kör fort, och han har bra starter.
På ett underlag som är mer knöligt och inte av dansbanekaraktär så är det inte hans cup of tea.
Hampel gör sig bäst när han kan köra med flow.
Avslagen öl,...bläää. Avslagen öl,...bläää. skrev den 22 september, 2017 den 12:49:
-->Anders Stein.

Ingen kan säga annat än att det blev en rättvis segrare till slut, men att uttrycka sig som du gör, att " Vetlandaovalen kan vara tråkig ibland", är som att försöka förneka verkligheten. Ingen som vet vad speedway är för något, kan tycka att det på något sätt är häftigt att se på matcherna i Vetlanda, varken på plats eller på TV.

Publiksiffrorna talar där sitt tydliga språk. Även hemmafansen börjar på att tröttna på det som visas upp i Vetlanda. Att förneka det är bara löjligt. Att som Metanix, skylla på väder, uppskjutna matcher, småruggigt höstväder är bara nonsens, men du tycker att det är "klockrent". Snacka om att vara blind.
Metanix har ett enda rätt i sin "analys" ! Avslagen öl !, och det gäller inte endast semifinalen igår. Den ölen blir bara mer och mer avslagen, för var säsong som avverkas i Vetlanda, och fler och fler ölälskare börjar vägra att dricka mer av den skiten som de bjuds på, eller rättare sagt, betala för att få.

Många runt om i landet skulle se det som en lättnad om EVS tvingas att gå ner till Allsvenskan. Visserligen synd om den serien då, men den visas i alla fall inte i TV, så den breda allmänheten slipper i alla fall se eländet, och det kanske skulle kunna locka nya åskådare, om de inte luras att tro att speedway ska vara så som den är i Vetlanda. Det är i princip noll i underhållningsvärde.

Som speedwayfantast ser jag mycket hellre att mitt lag förlorar ibland, bara det blir sevärda matcher. Idealiskt är det när det är tät och häftig speedway, både i heaten och resultatmässigt. Då är speedway det häftigaste som man kan se.

Masarna Speedway